Cóż, wygląda na to, że General Motors to zrobiło.
Jeśli to nie jest całkowita podróbka Kia Soul, to nie wiem co.
Czy widzę w tym jakieś aluzje do Jeepa Renegade?Cóż, wygląda na to, że General Motors to zrobiło.
Myślałem o tym samym w zeszłym tygodniu, kiedy zobaczyłem jeden. Jeep produkuje Soul!!Czy widzę w tym jakieś aluzje do Jeepa Renegade?
View attachment 145410
Wygląda dla mnie jak bronco, aby konkurować z Fordem. Zastanawiam się, czy będzie miał cenę bronco.Wygląda trochę jak bronco, tylko mniejszy, i tak, również Renegade.
Kiedy myślę o Chevy Spark, myślę o tym małym samochodzie. Szkoda, że jest elektryczny, ale dobrze, ponieważ GM użyłoby tego 1.2L 3-cylindrowego turbo GDI i CVT dla najwyższej niezawodności. Zastanawiam się, czy będzie sprzedawany w USA?
Wygląda na to, że nowy Spark to model GM-China z nowym logo
.
To chiński i jest elektryczny.Podoba mi się wygląd tego samochodu.
Nigdy nie rozumiałem, dlaczego zaprzestali produkcji Elementa. Szczerze mówiąc, widzę, że odnieśliby sukces przywracając go jako EV. Trochę jak nowy VW ID Buzz (retro + nowy).Chciałbym, żeby Honda przywróciła Element.
Zdjęcie z Wikipedia - Honda Element
Wow, zaabawne! Naruszenie praw autorskich?2026 Spark EUV (zrzut ekranu z wideo)
View attachment 145422
przypomina mi Bronco Sport
View attachment 145419
Zdjęcie powyżej z Boston Herald "Bronco Sport Heritage explores the good ole’ days - Robin's Egg Blue!"
Kupiłbym to bez wahania, gdyby sprzedawali to w USA. Uwielbiam tę stylizację.Cóż, wygląda na to, że General Motors to zrobiło.
Dobra wiadomość dla nas. Z tymi wszystkimi naśladowcami, bardziej prawdopodobne jest, że Kia będzie kontynuować Soul. Martwiłem się, że wypchnięcie Seltosa spowoduje, że Kia wycofa Soul.Cóż, wygląda na to, że General Motors to zrobił.
Mam nadzieję, że Kia zachowa Soul.Dobre wieści dla nas. Z tymi wszystkimi naśladowcami, bardziej prawdopodobne jest, że Kia będzie kontynuować produkcję Soul. Martwiłem się, że wypuszczenie Seltosa spowoduje, że Kia wycofa Soul.
"Naśladowanie jest najlepszą formą pochlebstwa..."
Bette Davis czy Mae West?
Zepsuty zegar ma rację dwa razy dziennie. 🥸Oszukańczy sprzedawcy z pewnością mają motywację do kłamania, aby dokonać sprzedaży. To nie znaczy, że od czasu do czasu nie mają racji, nawet jeśli przypadkowo.
Dobrze dla ciebie, nigdy się nie zmieniaj. Prawdziwy, uczciwy, wykwalifikowany sprzedawca nie musi kłamać, wywierać presji, aby dokonywać sprzedaży. Twoje podejście, szacunek dla klientów to odzwierciedla. 17 w jeden dzień! Świetne zarządzanie czasem, biorąc pod uwagę papierkową robotę, kiedy zamykasz każdą transakcję.Sprzedawałem samochody przez wiele lat. Przez większość czasu UWIELBIAŁEM sprzedawać pojazdy. Wciąż jestem rekordzistą pod względem liczby samochodów sprzedanych w jeden dzień. Siedemnaście!!!
Nie wszyscy sprzedawcy to oszuści. Zostałem nauczony wywierać presję na każdą sprzedaż, ale nie zrobiłbym tego.
Właścicielowi nie podobał się mój swobodny sposób sprzedaży! Nie podobała mu się moja prezentacja sprzedażowa! Naciskaj, naciskaj, naciskaj (jego sposób) Nie miał wiele do powiedzenia, kiedy ustaliłem wciąż niepobity wynik.
Traktowałem ludzi tak, jak sam chciałem być traktowany. Jeśli powiedziałeś, że tylko patrzysz, dawałem im moją wizytówkę i mówiłem, żeby pytali o mnie, jeśli mają pytania. Większości ludzi podobała się moja technika. Wiele z tych sprzedaży nastąpiło PO tym, jak zacząłem odchodzić. Kiedy właściciel chciał połączyć naszą sprzedaż i podzielić się zyskiem, był to ostatni dzień, w którym dla niego pracowałem. NIE zamierzałem dzielić 17 sprzedaży, podczas gdy inny sprzedawca siedzi obok i patrzy. To i powiedzenie mu, że nie zamierzam sprzedawać Explorerów (exploderów). Otrzymałem telefony od zaniepokojonych klientów.
Przeszedłem do wyłącznie używanego parkingu i też go wkurzyłem. Mówiłem potencjalnym nabywcom, żeby poszli do zaufanego mechanika, żeby to sprawdził. Nie to, czego chciał mój szef. Nie powiedział mi dokładnie, żebym kłamał, ale jeśli nie pytają, nie mów. To od "szefa, który głosi Biblię"! Powiedziałem mu, że nie będę kłamał, żeby sprzedawać pojazdy. Jego słowa brzmiały: "To nie kłamstwo, jeśli po prostu im tego nie powiem". Wręczyłem mu klucze i wyszedłem!
..
To jest ten, który widziałem ostatnio. Nazywając go „Sport Sedanem”. To wyjaśnia drugi komentarz o klasycznych sedanach w tym kolorze. Jeśli chodzi o model sportowy. Kiedyś oznaczało to dwoje drzwi, a nie czworo.
Mówienie o tym to forum KIA SOUL. Nie Broncos. Twój zrzut ekranu jest gejowski. Idź ssać jajko. Ty płatku śniegu!O czym ty mówisz?
To bzdura. Nawet jeśli nie będą kontynuować w 2026 roku, nie zamierzają wstrzymywać produkcji w połowie roku sprzedaży.Byłem wczoraj w salonie na wymianie oleju i przeglądzie technicznym. Rozmawiałem ze sprzedawcą i powiedział, że Kia już wstrzymała produkcję modeli Souls na rok 2025. Właśnie otrzymali swoje ostatnie 2.
Ai lolPrzegląd AI wydaje się nie zgadzać:
Tak, Kia wypuści model Kia Soul na rok modelowy 2026 w Stanach Zjednoczonych. Oczekuje się, że model 2026 będzie miał podobne cechy do modelu 2025, z możliwością dodania nowego pakietu stylistycznego.
Dlaczego Kia Soul jest popularny
Kia Soul to subkompaktowy hatchback, który jest najbardziej przystępnym cenowo crossoverem Kia. Jest znany z oszczędności paliwa i przestronności jak na swoje rozmiary.
Czego można się spodziewać w 2026 roku
Oczekuje się, że Kia Soul 2026 będzie podobny do modelu 2025, z możliwością dodania nowego pakietu stylistycznego.
Dodatkowe informacje o Kia Soul
- Soul to kanciasty crossover typu hatch/SUV, który jest bardziej przestronny niż wygląda.
- Nie oferuje napędu na wszystkie koła i nie ma tradycyjnego wyglądu SUV-a.
- Przy odpowiedniej pielęgnacji i konserwacji Kia Soul może wytrzymać około 10 do 13 lat lub 150 000 do 200 000 mil.
Wow. Ma to wygląd i charakter prawdziwego komunikatu prasowego, coś, co Corporate Kia wysyłałoby do dealerów i pozwalało im umieszczać to na swoich stronach internetowych. Wiele stron internetowych dealerów Kia stosuje wzorcowe podejście, kilka wersji opublikowanych przez korporację, więc istnieje pewna jednolitość rodziny. Nie mam dowodów, aby wątpić w jego autentyczność.Nowy użytkownik @Carizma22 próbował to wcześniej opublikować, ale zostało to przechwycone przez filtr antyspamowy. Przepraszam, nic na to nie poradzę, filtr antyspamowy nie lubi pierwszych postów z linkami.
Weź to za dobrą monetę, kto wie, czy to prawda, mam nadzieję, że tak.
Nowy użytkownik @Carizma22 próbował to wcześniej opublikować, ale wpadło to w filtr antyspamowy. Przepraszam, nic na to nie poradzę, filtr antyspamowy nie lubi pierwszych postów z linkami.
Weź to za dobrą monetę, kto wie, czy to prawda, mam nadzieję, że tak.
Wow. Ma to wygląd i charakter prawdziwego komunikatu prasowego, coś, co Corporate Kia wysyłałoby do dealerów i pozwalałoby im umieszczać to na swoich stronach internetowych. Wiele stron internetowych dealerów Kia stosuje wzorzyste podejście, kilka wersji opublikowanych przez korporację, więc istnieje pewna jednolitość rodziny. Nie mam dowodów, aby wątpić w jego autentyczność.
Prasa motoryzacyjna jest w tej chwili rozproszona przez całą sprawę taryfową. Ostatnio czytałem, że Korea Południowa jest za pomysłem wynegocjowanej umowy, która zadowoliłaby obu partnerów handlowych. Jeśli to zrobią, a Hyundai/Kia ma już silną obecność tutaj, Kia Soul 2026 może być w drodze bez przerwy.
Trudno powiedzieć, co jest prawdziwe w sieciWow. Ma to wygląd i charakter prawdziwego komunikatu prasowego, coś, co Corporate Kia wysyłałoby do dealerów i pozwalałoby im umieszczać to na swoich stronach internetowych. Wiele stron internetowych dealerów Kia stosuje wzorzyste podejście, kilka wersji opublikowanych przez korporację, więc istnieje pewna jednolitość rodziny. Nie mam dowodów, aby wątpić w jego autentyczność.
Prasa motoryzacyjna jest w tej chwili rozproszona przez całą sprawę taryfową. Ostatnio czytałem, że Korea Południowa jest za pomysłem wynegocjowanej umowy, która zadowoliłaby obu partnerów handlowych. Jeśli to zrobią, a Hyundai/Kia ma już silną obecność tutaj, Kia Soul 2026 może być w drodze bez przerwy.
Chciałbym, żeby dealer Kia, który zajmuje się sprzedażą nowych samochodów Kia Soul, udostępniał dokładne informacje na ich temat. Powiedziawszy to, internet staje się takim problemem w odniesieniu do wiarygodności, jak ty, mam naprawdę trudności z weryfikacją rzeczywistości. Chciałbym zobaczyć coś na stronie korporacyjnej Kia.Trudno powiedzieć, co jest prawdziwe w sieci
Tak, też mnie wkręcili. Widziałem 3 różne zdjęcia tyłu samochodu/tylnych świateł, 2 różne zdjęcia przodu. Jedno ze zdjęć tyłu wyglądało jak ulepszony Seltos. Myślę, że to clickbait dla strony internetowej.
Chciałbym, żeby Kia corporate nasłała swoich prawników na te podróbki.
Mam nadzieję, że Soul będzie żył dalej. Świetna, lojalna baza właścicieli. Zobacz, ilu użytkowników forum jest wielokrotnymi właścicielami Soul. Pomimo problemów z GDI, pierścieniami tłokowymi itp. Mimo to mniej problemów niż w samochodach Toyoty lub UAW... Po raz pierwszy w życiu moja żona kupiła ten sam samochód na następny. Bo podobał jej się pierwszy.
Pojawia się podczas wyszukiwania w DuckDuckGo.@Carizma22 konto utworzone w celu opublikowania ogłoszenia od "Kia of Beavercreek":
"Kia of Beavercreek" wydaje się znajdować na przedmieściach Dayton Ohio, a "carizma22" twierdzi, że pochodzi z Houston w Teksasie. Jasne, przypuszczam, że jest możliwe, że klient w Houston w Teksasie przeglądał dealerów samochodowych w Dayton Ohio i założył tutaj konto, aby podzielić się tym wielkim odkryciem, które znalazł.
Chociaż może to być scenariusz z kurczakiem i jajkiem. Czy osoba w Houston w Teksasie odkryła ogłoszenie Kia Soul 2026 z Dayton w stanie Ohio i zdecydowała się je opublikować, czy też wprowadzający w błąd spam, być może z Houston, podniósł wyniki wyszukiwania?Pojawia się podczas wyszukiwania w DuckDuckGo. Wygląda na to, że to prawdziwy dealer Kia, więc miejmy nadzieję, że nie wprowadzają swoich klientów w błąd.
View attachment 145787
Nowoczesny model biznesowy nagradza "kliki", podczas gdy prawdomówność jest wyrzucana przez okno.
Wygląda bardziej jak Gerbil niż chomik. Chyba Chevy myśli, że jeśli nie możesz mieć gerbila w swoim A*, to mogą umieścić A* w Gerbilu. 🤣🤣🤣Cóż, wygląda na to, że General Motors to zrobiło.
Mam nadzieję, że NIE....OK, chłopaki, przepraszam; spóźniam się z najnowszą dyskusją na temat Soul; czy Kia/Hyundai nadal stosuje GDI w swoich 4-cylindrowych silnikach?
Jeśli pytasz o Kia Soul, to odpowiedź brzmi nie. 2.0l 4-cylindrowy używany od 2020 roku to MPI.
Było turbo gdi 1.6l dostępne do 2023 roku, jak sądzę, ale zostało wycofane w Soul.
Mam nadzieję, że Soul S mojej żony z 2024 roku to MPI. Wierzę, że tak jest.W nowszych 2.5L używanych w większych samochodach używają zarówno MPI+GDI, trochę jak system D-4S Toyoty.
Uważam, że V6 jest nadal tylko GDI, a 1.6L Turbo również, ale 2.0L używany w Soul powrócił do MPI.
Tak. 2.0L od 2020 roku to MPIMam nadzieję, że Soul S mojej żony z 2024 roku jest MPI. Wydaje mi się, że tak.