Kia Soul Forums :: Kia Soul Owners banner
21 - 40 of 47 Posts
Myślę, że ja też jestem tu w mniejszości. Mam nowy model 2020 EX Eco i przyzwyczaiłem się do ISG. Podoba mi się. Zauważyłem jednak, że lekkie przesunięcie stopy podczas postoju powoduje ponowne uruchomienie silnika. Również jeśli działa odmrażanie, ISG nie będzie działać.

Ty też? Zastanawiam się, czy to była ta sama dziewczyna. ???

Czy nadal jeździsz tym starym, przestarzałym modelem z 2014 roku? No weź, kolego, weź 2020 i dołącz do In Crowd.

:cool:
Stary, wziąłbym 2020 (z manualną skrzynią biegów), gdyby tak bardzo go nie okroili. To nie ten sam pojazd.

Gdyby miał Car Bits wymienione w mojej linii sygnatury, od razu bym go wziął.

Mój 2014 Base ma funkcje, które mają wyższe modele Gen3 lub które w ogóle nie występują w całej linii.

Potajemnie liczę na to, że wprowadzą 2021 GTI Turbo Soul z manualną skrzynią biegów (co teraz?). Właśnie to zrobili w nowym Forte GTI. Ma też ekskluzywne funkcje. W końcu dociera do nich, że kierowcy z manualną skrzynią biegów niekoniecznie chcą jeździć w stylu z ery depresji.

Brawo dla Genesis za to, że to zrozumieli!

Mam nadzieję, że masz relaksujące popołudnie.

Są tu tacy, którym nie podoba się funkcja Start--Stop. To pierwszy samochód, który posiadam i który ją ma. Odebrałem 5 marca 2020 EX eco i przejechałem nim około 400 mil. Moje średnie spalanie to około 34-35 mpg. Start--stop wcale mi nie przeszkadza. Właściwie to coraz bardziej mi się podoba. Są tu tacy, którzy mówią, że naprawdę oszczędza paliwo. Może cię to zainteresuje.

Nasz Soul ma około 5700 mil. ISG zaczęło działać nieprawidłowo: nie aktywuje się na postojach, wyświetla ciągłe żółte światło na desce rozdzielczej i podświetlony przycisk ISG-Off. Instrukcja obsługi stwierdza, że żółte światło powinno migać przez 5 sekund, zanim się zaświeci; ono nie miga. Ale wsparcie techniczne Kia stwierdziło, że ciągłe żółte światło OZNACZA usterkę. Dealer nie stwierdził problemu i twierdzi, że to, co widzę, oznacza, że warunki do działania ISG nie zostały spełnione. Jednak instrukcja obsługi mówi, że spowodowałoby to wyświetlenie odpowiedniego komunikatu na wyświetlaczu LCD. Zatem Kia, instrukcja i dealer mają różne opinie. Właściwie nie lubię ISG i wyłączam je, gdy używam Soula, ale moja żona lubi tę funkcję, a do tego denerwuje mnie, że jest kolejna usterka elektroniczna w tym nowym pojeździe (był już dwa razy na aktualizacjach oprogramowania w celu naprawy radia, Bluetooth i problemów ze wspomaganiem kierownicy).

Czy ktoś jeszcze miał problem z Idle Stop-and-Go?
Zatrzymałem się na wzgórzu, kiedy próbowałem ruszyć, silnik uruchomił się, a następnie natychmiast zgasł, powodując stoczenie się do tyłu. Teraz wyłączam go od razu po uruchomieniu silnika

Zatrzymałem się na wzgórzu, kiedy próbowałem ruszyć, silnik uruchomił się, a następnie natychmiast zgasł, co spowodowało, że stoczyłem się do tyłu. Teraz wyłączam go, jak tylko uruchomię silnik
Miałem podobne doświadczenie. Noga z hamulca i zgaśnięcie. Nie można powtórzyć, ale zdecydowanie problem.

Wysłane z mojego iPhone'a przy użyciu Tapatalk

Mój GT-Line z 2020 roku ma już rok i nie miałem ani jednego problemu z systemem start-stop, działa bez zarzutu, wciąż nie rozumiem animozji wobec niego ani innych tak zwanych niańek. Jedyną rzeczą, do której trzeba było się przyzwyczaić, był asystent utrzymania pasa ruchu.
Czytałem, że gdyby wszystkie samochody były wyposażone w tak zwane nianie, uratowałoby to 11 000 istnień ludzkich rocznie w USA.
.
Pat.

Mój GT-Line z 2020 roku ma już rok i nie miałem ani jednego problemu z systemem start-stop, działa bez zarzutu, wciąż nie rozumiem animozji wobec niego ani innych tak zwanych niań. Jedyną rzeczą, do której trzeba było się przyzwyczaić, był asystent utrzymania pasa ruchu.
Czytałem, że gdyby wszystkie samochody były wyposażone w tak zwane nianie, uratowałoby to 11 000 istnień ludzkich rocznie w USA.

Pat.
Animozja? Pojazd zatrzymał się podczas działania ISG...w ruchu ulicznym.

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk

Animus? Czy to coś w stylu "Nienawidzę tej cholernej rzeczy!"?
Właśnie na stałe wyłączyłem ISG w moim samochodzie i nie oglądam się za siebie. Teraz jeździ jak prawdziwy samochód.

:cool:

Pierwszy tydzień posiadania, przejechane około 500 km, mój ISG nie działał przez cały dzień.
Może to być spowodowane tym, że bawiłem się jednostką multimedialną przy wyłączonym silniku, co nieco rozładowało akumulator. Jeździłem też tylko po lokalnych ulicach.

Następnie wczoraj jechałem autostradą i ISG zaczęło działać później.

Hahaha. Jedyną dobrą rzeczą w tym jest to, że jest to cichsze tło do słuchania mojej muzyki.
Nigdy wcześniej nie miałem ISG, więc nowość wciąż tu jest.
ISG ma warunki, które muszą być spełnione, zanim zacznie działać.

Nasz Soul ma około 5700 mil. ISG zaczęło działać nieprawidłowo: nie aktywuje się na postojach, wyświetla ciągłe żółte światło na desce rozdzielczej i podświetlony przycisk ISG-Off. Instrukcja obsługi stwierdza, że żółte światło powinno migać przez 5 sekund, zanim się zaświeci; ono nie miga. Ale wsparcie techniczne Kia stwierdziło, że ciągłe żółte światło oznacza usterkę. Dealer nie stwierdził problemu i twierdzi, że to, co widzę, oznacza, że warunki do działania ISG nie zostały spełnione. Jednak instrukcja obsługi mówi, że wygenerowałoby to komunikat na wyświetlaczu LCD. Zatem Kia, instrukcja i dealer mają różne opinie. Właściwie nie lubię ISG i wyłączam je, gdy używam Soula, ale moja żona lubi tę funkcję, a do tego denerwuje mnie, że jest kolejna elektroniczna usterka w tym nowym pojeździe (był już dwa razy na aktualizacjach oprogramowania w celu naprawy radia, Bluetooth i problemów ze wspomaganiem kierownicy).

Czy ktoś jeszcze miał problem z Idle Stop-and-Go?
TO JEST PROBLEM.... Mój zawodzi, ponieważ nie chcę tak mocno wciskać hamulców. Mogę zatrzymać samochód używając znacznie mniejszego nacisku niż jest to konieczne dla ISG i chcę, żeby moje hamulce wytrzymały. Przez lata miałem manualną 5-biegową skrzynię biegów, więc nadal pompuję hamulce i pozwalam samochodowi powoli się toczyć, co nie jest przyjazne dla ISG. Uważam, że opóźnienie od biegu jałowego do załączenia jest czasami niepokojące, gdy wyjeżdżam ze znaku stopu w ruchliwy ruch miejski.

lol lol lol
Na stałe wyłączyłem ISG, a kiedy ruszam z domu,
i wjeżdżam na moją piaszczystą drogę, wyłączam również kontrolę antypoślizgową, wtedy mogę jeździć moim Soulem z 2020 roku jak prawdziwym samochodem.
Lubię elektroniczne gadżety, nawet kilka wynalazłem, ale NIE w moim samochodzie. K.I.S.S.!!!

lol lol lol
Na stałe wyłączyłem ISG i kiedy ruszam z domu,
a następnie wjeżdżam na moją piaszczystą drogę, wyłączam również kontrolę antypoślizgową, wtedy mogę jeździć moim Soulem z 2020 roku jak prawdziwym samochodem.
Lubię elektroniczne gadżety, nawet kilka wynalazłem, ale NIE w moim samochodzie. K.I.S.S.!!!

Wesołych Świąt!
FLH :cool:
Uważam, że kontrola trakcji po prostu wszystko blokuje... nie jestem pewien, jak to ma cokolwiek "kontrolować" LOL .... WESOŁYCH ŚWIĄT DLA CIEBIE I TWOICH BLISKICH!

Jeśli jedziesz po piasku, albo po śniegu, ta kontrola antypoślizgowa (lub poślizgowa) może uziemić Cię szybciej niż cokolwiek innego.

Gdybym mógł trwale ją wyłączyć w moim samochodzie, zrobiłbym to. Tam, gdzie mieszkam, jest to nie tylko bezwartościowe, ale i szkodliwe.
Próbowałem zablokować przycisk wyłączania, ale nie działa to tak samo jak przycisk Stop n Go. Powoli przyzwyczajam się do po prostu naciskania przycisku Wyłącz, gdy ruszam z domu (na piasku). Nie muszę tego robić, gdy ruszam z utwardzonej nawierzchni.

Ktoś zapytał: "Co chciałbyś zobaczyć w nowym Soulu?" (w wolnym tłumaczeniu). Cóż, chciałbym, żeby KIA dała nam możliwość wyłączenia niań, których nie chcemy. Albo niech zrobią to dealerzy, tak jak aktualizują komputery pokładowe, aby naprawiać problemy.
W idealnym świecie, kiedy kupujemy nowy samochód, powinniśmy dostać listę kontrolną funkcji, które chcemy, a technik mógłby podłączyć programator (laptop) i ustawić opcje tak, jak chcemy. Teraz naprawdę marzę. Co?

135707

FLH :cool:
PS: Ostrzeżenie o pasach bezpieczeństwa (gong, brzęczyk, klakson itp.) można wyłączyć dla tych, którzy nie lubią nosić pasów bezpieczeństwa, instalując przedłużacz pasa bezpieczeństwa. Oszukuje to system, aby myślał, że pas bezpieczeństwa jest zapięty.
Jeśli nigdy nie widziałeś przedłużacza pasa bezpieczeństwa, oto mój.
135708

Wygląda na to, że moja funkcja zatrzymywania i ruszania nigdy nie działała prawidłowo. Mam 10 tys. mil na swoim samochodzie, a funkcja ta działała prawdopodobnie tylko 25-30 razy łącznie. Ostatnie 2 razy, kiedy działała, wyłączyła moją klimatyzację, gdy siedziałem na światłach. Kto chce, żeby klimatyzacja była wyłączona na światłach, gdy na zewnątrz jest 90 stopni?

21 - 40 of 47 Posts